Bomba üzletet kötött az FKF: 490 millióért vett telket sótárolásra

Budapest
2014 április 16., 14:24
comments 24

2011 végén a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. sótárolásra telket vásárolt. A Budafoki 72. szám alatti telket vette meg a Truck Hungary Kft.-től. Csakhogy furcsaságot vannak a vétel körül.

Az Index sztorijából a lényeg:

  • Az ügyintéző ingatlanreferens főnökének, Szepessy Tamásnak közös cége van az FKF-nek sóbeszerzésben tanácsokat adó ügyvédi iroda fejével (Tuzson Bencével).
  • Az ügyvédi iroda egyben dolgozott a telket eladó Truck Hungary Kft.-nek is.

Tuzson Benceről az Origo portréja szerint a legbefolyásosabb fideszes, akit senki sem ismer, és aki azóta már a Fidesz parlamenti képviselője. A 2002-ben alakult ügyvédi irodája dolgozott több fideszes önkormányzatnak is.

photo_camera Orbán Viktor és Tuzson Bence (Fotó: Tuzson Bence / Facebook)

Miért gyanús a vásárlás?

Az Index azt írja, hogy a telken lakott lakóingatlan volt, a lakásait ki kellett váltani, majd lebontani az épületet. (Erre a CIB Bank jelzáloga is be volt jegyezve, és az ingatlan most is osztatlan közös tulajdonban van az FCSM Zrt.-vel.) Az FKF összesen 490 millió forintot költött a telekre, ahol még mindig nem lehet sót tárolni, mert nem épült fel rajta a 250 millió forintba kerülő tárolóépület. Így az 5812 négyzetméteres ingatlanra 2013 telére az FKF 6 millió forintért bérelt 1000 m²-es sósátrat.

Az Index az ingatlan.com ingatlankereső oldalon a nagy dél-budai telkek között három olcsóbb ingatlant is talált, ráadásul 2 kétszer akkora, mint a Budafoki úti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.