Mit gondolnak, mi lesz a Magyar Krónika első számának fő témája?

Média
2014 április 17., 17:56
comments 40

Természetesen a kampányban átadott Várkert Bazár lesz a fő téma. Az, ami az átadás után még teljes négy napig volt nyitva. Ahol az emléktáblán a legnagyobb betűkkel Orbán Viktor miniszterelnök neve szerepel. Ennél nem lehetett méltóbb, kifejezőbb témát találni a Magyar Krónika első számába.

A Krónikára talán még emlékeznek. A lap ötlete Kerényi Imre, kulturális ámokfutó és miniszterelnöki megbízott fejéből pattant ki. Minden olyan sok más klassz dolog a Magyarországon.

A lényege, hogy fontos jobboldali szerzők pozitív dolgokról írnak. A szervilizmus pezsgő szellemében.

"Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom."

Volt egy rövid időszak, amikor a lap sorsa bizonytalannak tűnt, állítólag még Orbán Viktor miniszterelnök sem volt elégedett mindennel. De most úgy néz ki, hogy győzött a józan ész, és júliustól havonta lesz Magyar Krónika.

Az egész vállalkozás olyan forradalmi. Kicsit irigykedik az ember, hogy végre van valami izgalmas mozgás a magyar sajtóban, és ő meg nem vehet benn részt. A VS szerint például Bencsik Gábor főszerkesztő azt mondta, hogy

a sikerességet nem annyira eladási adatokon fogják mérni, mint a szakma és az olvasók visszajelzésein.

 

Így kell fenntartható pályára lépni.

A lapot kétféle módon terjesztik majd: 5000 példányt ingyen küldenek ki közintézményekhez, másik 5000 kerül a piacra. A Magyar Krónika 980 forintba fog kerülni. Az első 3 hónap működését (nagy meglepetésre) a Polgári Magyarországért Alapítvány finanszírozza 30 millió forinttal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.