Két fedett oknyomozó újságírócsoport jól kinyomozta egymást

Média
2014 április 18., 12:30
comments 20

Tényleg lehet pénzért venni gyerekeket Bulgáriában? Ezt próbálta meg kideríteni a Nova TV oknyomozó csapata. Fórumokon kutattak olyan gazdag nyugatiak után, akik sok pénzért bolgár kisgyerekeket szerettek volna hazavinni.  A Veronika Dimitrova nevű bolgár újságírónő bolgár fórumokon kutatott, és talált egy tört bolgársággal írt posztot egy angol családtól, akik szerettek volna gyereket venni.

enhanced-23063-1397755915-1

Dimitrova gyerekkereskedőnek adta ki magát és felvette a kapcsolatot Heidivel és Richievel. A pár egy képet is küldött neki bizonyítékként, és közölték, hogy a pénz nem számít, nekik gyerek kell. Dimitrova nagyon izgatott lett, hogy ebből milyen sztori lesz, ha sikerült filmre vennie a Calvert családot.

enhanced-23539-1397755790-1

Ezzel párthuzamosan a Sunday Times két oknyomozó újságírója is nagyon izgatott lett, mert úgy nézett ki, végre találkozhatnak egy igazi bolgár gyerekkereskedővel. Egy brit párnak, Calvertéknek adták ki magukat, és meggyőzték a nőt, hogy találkozzon velük. Filmre tervezték venni, ahogy beszélgetnek vele

photo_camera Egyik sarok.
photo_camera Másik sarok.

 

És ebből lett ez. Egy bolgár újságíró, aki éppen filmre próbálja venni a gonosz angol gyerekvásárlókat, és két angol újságíró, akik egy gonosz bolgár gyerekkereskedővel interjúztak, egy bárban találkoztak. A teljes riportot itt lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt