Amerika tart az izraeli kémektől

külföld
2014 április 20., 07:27
comments 19

Magyarország és még 37 egyéb állam polgárai utazhatnak vízummentesen az Egyesült Államokba. De izraeliek például nem. Eddig hivatalosan az volt a vízummentesség megtagadásának az oka, hogy Izrael politikai okokból nem engedett be palesztin és arab származású amerikaiakat az országba A Háárec című izraeli napilap vasárnap azonban arról írt, hogy felőjött egy új szempont is, az amerikai kongresszus vízumügyekben döntő bizottságának zárt ajtók mögötti megbeszélésén. Eszerint titkosszolgálati vezetők aggodalmukat fejezték ki, hogy a vízum eltörlésével megkönnyítenék izraeli kémek esetleges bejutását is Amerikába.

Tavaly az összes izraeli kérelmező 9,7 százalékát és a katonaság után turistavízumot kérő izraeli fiatalok több mint nyolcvan százalékát utasították el az amerikai hatóságok. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.