Több mint kétszáz embert még mindig keresnek a dél-koreai kompon utazók közül

baleset
2014 április 20., 9:15

Nagyon lassan haladnak a koreai kompkatasztrófa mentési munkálatai. Túlélőket találni már valódi csoda lenne, de továbbra is 200 felett van az eltűntként nyilvántartott utasok száma.

A búvárok eljutottak a hajótestig. A kompban és környékén 13 újabb holttestet találtak vasárnap reggelig, a halálos áldozatok száma ezzel 52-re emelkedett.

photo_camera Rendőrfalnak ütközött a kétségbeesett hozzátartozók menete. Fotó: Reuters

A mentési központ helyszínén összegyűlt kétségbeesett hozzátartozók megunták a tehetetlenséget, és elindultak Csindo szigetéről Szöulba. A szárazföldre vezető hídon azonban rendőrök állták újtukat, akikkel összecsaptak.

Csung Hong Von miniszterelnök felkereste a hozzátartozóknak kialakított központot, és igyekezett megnyugtatni a képviselőiket.

Közben nyilvánosságra került annak az igazgató-helyetteseknek a búcsúlevele, aki ott volt a kompon egy iskolai csoporttal. Ő túlélte a katasztrófát, de nagyon sok gyerek meghalt vagy eltűnt a balesetben. Az öngyilkos igazgató-helyettes azt írta, hogy elviselhetetlen fájdalom túlélőként élni, és inkább az eltűnt diákok tanára lesz a túlvilágon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt