Bartók szól Gabriel Garcia Márquez ravatalánál

gyász
2014 április 21., 15:09

Mexikóvárosban, a Szépművészeti Palotában hétfő délután vesznek végső búcsúz Gabriel Garcia Márqueztől. (Ez magyar idő szerint inkább kedd hajnalra esik majd.)

A világhírű író csütörtökön halt meg. A ravatalánál tiszteletét teszi Mexikó és Kolumbia elnöke is. Márquez kolumbiai volt, de régóta Mexikóban élt. Még nem döntött a család, hogy mi legyen a hamvaival. Mexikó kolumbiai nagykövete felvetette, hogy el lehetne felezni a földi maradványokat, hogy Mexikónak és Kolumbiának is jusson belőle.

A ravatalnál Bartók Béla zenéje szól majd, illetve vallenato, ami egy kolumbiai tánczenei stílus. A ravatalt sárga virágok díszítik majd, mert ez volt az író kedvence. (elperiodico)

(Fotó: Marquez poszterével díszítik a mexikóvárosi Szépművészeti Palotát. Reuters/Tomas Bravo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.