Orbán Viktor szobrot avatott az új Pancho Arénában

2014 április 21., hétfő 16:45
94

"Szobrot kegyeleti okokból szokás állítani, de Puskás Ferencre nem csak emlékezni akarunk, ugyanis azt szeretnénk, hogy a fiatalok erőt merítsenek ebből a szoborból, hogy miként lehet egy vidéki fiúból ünnepelt sztár."

E szavakkal avatta fel Puskás Ferenc egészalakos bronzszobrát Orbán Viktor miniszterelnök Felcsúton. A kispesti Puskást úgy lehet vidéki fiúnak tekinteni, hogy a most 19. kerületnek számító városrész csak 1950-ben lett hivatalosan is Budapest része.

A felcsúti Pancho Arénának hétfő este hatkor kezdődött a megnyitó ünnepsége, és hétkor már meccset játszanak benne, a Puskás Suzuki Kupa döntőjét. Az utánpótlás csapatoknak kiírt versengésben a felcsúti Puskás Akadémia méri össze erejét a Real Madrid ifjú tehetségeivel.

Felavatták hétfőn a stadionban Makovecz Imre építész szobrát is, akinek tervei nyomán épült az aréna. Két püspök is megáldotta a stadiont.

Itt lehet nézni a megnyitót, éppen Reviczky Gábor színművész olvassa fel Áder János köztársasági elnök levelét, amikor ezt írom. Vastag Csaba éneklésén már túl vagyunk. És Schmitt Pál következik, hogy elmondja gondolatait.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt