Orbán szerint kommunista dolog azt mondani, hogy közpénzből épült a felcsúti stadion

politika
2014 április 22., 08:06
comments 681
  • Ami egyébként lehetne Budapesten is.
  • És a vállalkozók döntöttek úgy, hogy pénzt adnak rá.

Váratlan dolog történt Orbán Viktorral hétfőn a felcsúti stadionavatón - kérdéseket tettek fel neki. A Hír 24 riportere azt kérdezte tőle: "azt mondta a Hír tévének adott interjúban, hogy nem akartak arányt téveszteni, nem aránytévesztése-e egy 1800 fős faluba kétszer akkora stadion". (A teljes riport itt nézhető meg.)

photo_camera Képkocka a videóból

Orbán azt felelte:

"Egy akadémia kellős közepén állunk, ez egy kiemelkedően jó akadémia, terveink szerint Európa egyik legjobbja lesz, nem vagyunk ettől messze. Mindig lesz elég gyerek, aki futballozni szeretne, és aki egy ilyen stadionban akar játszani. Lehetne akár Budapesten is a stadion, de a Puskás Akadémia itt működik."

Ezután megkapta azt a kérdést is, milyen érzés az, hogy az adófizetők felépítettek egy stadiont a háza mellett.

"A magyar gazdaságpolitikai gondolkodás régóta küszködik a kommunista örökséggel, amit az Ön okfejtéséből is hallhattunk. Meg kéne érteni, hogy pénzt a vállalkozók termelik meg, és ők döntenek arról, hova adják a pénzüket. Ez nem közpénz"

- válaszolta a miniszterelnök. Ez a gondolat egyébként rendszeresen megjelenik a Puskás Akadémia érvei között. Az Átlátszó ezzel szemben összefoglalta, miért is közpénz a társasági adókezdvezmény - amit például bevezetésekor állami támogatásként kellett engedélyztetni az Európai Unióval is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.