Fidesz: Folytatódik a közmunka

gazdaság
2014 április 24., 14:28
comments 12

A közfoglalkoztatás folytatódik, sőt a kormány a tavalyinál négymilliárddal többet, összesen 184 milliárd forintot fordít rá – kommentálta a Fidesz az MSZP alelnökének, Gúr Nándornak a szavait.

Gúr azt mondta, hogy a kormánynak csak addig fontos a közfoglalkoztatottak magas számának fenntartása, amíg az politikai érdekeit szolgálja. A szocialista politikus ezért választási közfoglalkoztatásnak nevezte a téli közfoglalkoztatást. A hvg.hu szerint csak Borsodban ezernél több ember lesz újra munkanélküli, és van olyan település, ahol eddig 160 ember dolgozhatott közmunkásként, május 1-től viszont csak 40 fizetésére maradt pénz. A Belügyminisztérium a közfoglalkoztatás egyes elemeit felülvizsgálja.

A Fidesz azt mondta, a szezonális téli közfoglalkoztatás értelemszerűen véget ér, ahogyan azt eredetileg is tervezték, de májustól (ahogy tavaly) több mint 140 ezer embernek ad munkát a közfoglalkoztatás, a létszám pedig nyáron tovább fog emelkedni. A Fidesz szerint „a közfoglalkoztatásra szükség van, mert enélkül egész térségek és települések lennének segélyre ítélve”, de a közfoglalkoztatás csak átmeneti megoldás lehet, ezért is kötötte össze a kormány a programot szakmai képzésekkel és iskoláztatással, a munkanélküliek felének ugyanis legfeljebb általános iskolai végzettsége van.

A májusban megalakuló új Országgyűlés és új kabinet folytatja és továbbfejleszti a közfoglalkoztatást, hogy még több ember találja meg a helyét a munkaerőpiacon – közölte a Fidesz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.