Egy automata, ami előre megmondja, hogy mennyire lesz népszerű egy kép az Instagramon

TECH
2014 április 25., 11:43
comments 8

A világ egyik legjobb műszaki egyetemének, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) egyik PhD hallgatója, Aditya Khosla fantasztikus programot írt.

A Mesterséges Intelligencia Laborban dolgozó Khosla 2,3 millió fotót elemzett, hogy megtalálja azokat a tényezőket, amik igazán népszerűvé tesznek egy fényképet az Instagramon. A teljesség igénye nélkül a szoftver figyelembe veszi a kép

  • címét / fájlnevét
  • a rajta lévő címkéket,
  • a feltöltő követőinek számát,
  • és a kép témáját.

Kutatásának egyik legfontosabb megállapítása, hogy azok a képek a legnépszerűbbek, amin

rikító rózsaszín miniszoknyát viselő lányok lányok láthatóak

ezzel szemben a legnépszerűtlenebb képeken

zöld vécépumpák vannak.

A programot itt ki is lehet próbálni (bár most a nagy érdeklődés miatt elég lassú). Ha felölti a képet az ember, akkor egy számot kap eredményként 1-től 10-ig. Ez egy relatív érték, azt jelenti, hogy egy 6-os értékelésű képet várhatóan többen fognak megnézni, mint ami csak 3-ast kapott. (theverge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.