Hé, autósok! Nem ilyenkor kéne vízisíelni!!44!

2014 április 25., péntek 11:05
55

Esik az eső a városban. Ilyenkor pocsolyák alakulnak ki az úttesten a járda mentén. A pocsolyákba belefutó autósok komoly károkat tudnak okozni a járókelőkben, ehhez képest az embernek néha az az érzése, hogy egyesek sportot űznek a mások kárára történő alvázmosásból.

auto-eso-jarda

Ezt a videót itt a Margit körúton lőttem. A kis piros bombázót nem igazán érdekelte a buszmegálló környékén várakozók, sétálgatók ruházata és közérzete, amikor dundi gázzal kelt át azon az olajos, saras víztömegen.

Nem kellett persze sokat, mindössze pár percet várnom, hogy az esemény bekövetkezzen azután, hogy egy VW Touareg három lányt locsolt le előtte.

Amúgy is stresszes iskolába, munkehelyre menni, minek növelni a feszültséget a a gondatlanságból elkövetett olajfoltokkal?

Arra kéne szerintem most az autósoknak figyelnie, hogy ezeken a járdamenti pocsolyákon lassan, mondjuk 40-nel keljenek át, mert:

  • Ruhák mehetnek tönkre.
  • Randevúk mehetnek tönkre.
  • Munkahelyi interjúk sikerülhetnek félre.
  • Családok mehetnek tönkre.
  • Egy nemzet mehet tönkre.

(A szerzőt gimanzista korában többször nyakon öntötte a forgalom - sok más tömegközlekedővel egyetemben - az Újpest központi metrólejárónál.)

UPDATE: A képen látható autó eredetileg piros, de a gif optimalizálásakor a képen látható sok narancs és sárga szín miatt narancs színű lett az összesen 64 színt tartalmazó képen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt