Hé, autósok! Nem ilyenkor kéne vízisíelni!!44!

Tbg
Egyéb
2014 április 25., 11:05
comments 55

Esik az eső a városban. Ilyenkor pocsolyák alakulnak ki az úttesten a járda mentén. A pocsolyákba belefutó autósok komoly károkat tudnak okozni a járókelőkben, ehhez képest az embernek néha az az érzése, hogy egyesek sportot űznek a mások kárára történő alvázmosásból.

auto-eso-jarda

Ezt a videót itt a Margit körúton lőttem. A kis piros bombázót nem igazán érdekelte a buszmegálló környékén várakozók, sétálgatók ruházata és közérzete, amikor dundi gázzal kelt át azon az olajos, saras víztömegen.

Nem kellett persze sokat, mindössze pár percet várnom, hogy az esemény bekövetkezzen azután, hogy egy VW Touareg három lányt locsolt le előtte.

Amúgy is stresszes iskolába, munkehelyre menni, minek növelni a feszültséget a a gondatlanságból elkövetett olajfoltokkal?

Arra kéne szerintem most az autósoknak figyelnie, hogy ezeken a járdamenti pocsolyákon lassan, mondjuk 40-nel keljenek át, mert:

  • Ruhák mehetnek tönkre.
  • Randevúk mehetnek tönkre.
  • Munkahelyi interjúk sikerülhetnek félre.
  • Családok mehetnek tönkre.
  • Egy nemzet mehet tönkre.

(A szerzőt gimanzista korában többször nyakon öntötte a forgalom - sok más tömegközlekedővel egyetemben - az Újpest központi metrólejárónál.)

UPDATE: A képen látható autó eredetileg piros, de a gif optimalizálásakor a képen látható sok narancs és sárga szín miatt narancs színű lett az összesen 64 színt tartalmazó képen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.