https://444.hu/assets/19-kor-128.jpg

Magyar csapat pólóiért őrül meg a hiphopvilág

Tbg
2014 április 26., szombat 15:28
40

Aki esetleg tavaly júniusban a kanadai Torontóban járt Method Man koncertjén, a rapperen egy fehér pólót láthatott. A pólón egy másik raplegenda, a 2004-ben elhunyt  Ol'Dirty Bastard híres számának még híresebb rigmusa olvasható: "Shimmy Shimmy Ya". A keleti parti rapzene legendás zenekara, a Wu-Tang Clan alapítóiról van szó.

A póló egy magyar csapat, a Kings of Rap Clothing (KOR) terméke, amely egyre nagyobb népszerűséget szerez az Egyesült Államok legismertebb hiphopelőadói között.

)

A KOR másfél éve kezdett befutni, mesélte a meglehetősen szerény csapat egyik tagja. A titok nyitja az Instagram volt, ahová pólóikat kipakolták, és ahol most is lehet követni a csapat munkásságát.

Az első pólók a rap kilencvenes éveki aranykorszakának alkotóiról készültek, így Ol'Dirty mellett a New York-i Notorious B.I.G. portréja és Juicy c. számból szállóigévé vált, Martin Luther King-parafrázis, az "It Was All A Dream" is megjelenik.

A pólók hamar komoly népszerűségre tettek szert az előadók között, ahogy magukról írják:

Így láthattuk Ruste Juxx-ot KINGS OF RAP Clothing szettekben reppelni “Can Only Be Me”  című hivatalos videójában és “Ready To Juxx” című album borítóján. Reks Budapesten, DJ Thoro Brooklynban, Method Man Torontóban lépett fel a pólókban, de láthattuk Torae-t, Skyzoo-t, DJ Turnamentet és Smooth Da Hustlert is különböző rendezvényeken KOR cuccokban pózolni.

Aki elkavarodna a nevek között, a KOR honlapján végignézheti a trófeákat, itt pedig a Facebook-oldalukra lehet rácsatlakozni.

A csapat egy ideje folyamatosan kapja a felkéréseket, ráadásul a Wu-Tang Clan logójának használatára is engedélyt kaptak a WTC hivatalos dj-jétől, Dj Mathemathicstól, aki annak idején a logót tervezte.

)

A KOR pólókollekciójához nemrégiben városi hangulatfotókat, ún. lookbookot is készített: Budapestből úgy sikerült Harlemet varázsolni, hogy felkérték a modell szerepére egyik barátjukat.

Vicces, hogy mennyire hasonlít és közben mennyire más két, egymástól több tízezer kilométerre lévő nagyváros hangulata még akkor is, ha a divatjegyek ugyanazok.

)

#independentselfmadenigguz

A KOR alkotói külön-külön nem szeretik a nyilvánosságot, ezért csak annyit sikerült róluk megtudni, hogy mindannyiuk kedvence a hiphop, az egész üzletet 4-5-en csinálják 22 és 33 év közöttiek. A pólókat két grafikus, egy festő és egy tipográfus készíti, a képek klasszikus eszközökkel (festék, ecset) készülnek.

A csapat többi tagja a gyártást és a promót intézi szigorúan, és kifejezetten büszkék arra, hogy mindent maguk intéznek.

)

Pár napja a Budapestre látogató 50 Cent lett gazdagabb a Kings of Rap Clothing legújabb  alkotásával, amiből akár póló is lehet. A rapper mindenesetre személyesen rendelkezett arról, hogy ez a festmény biztosan hazajusson vele:

(Fotó: Temesi Ádám/Stúdió-X)

---

A címlapképet és felső nagy képet is Temesi Ádám (Stúdió-X) fotózta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt