Kanye tízmillát adott végül az Omegának a Gyöngyhajú lányért

Gyöngyhajú lányból 1 perc 26 másodperc = 10 000 000 Forint

Még tavaly májusban dobta le a magyar könnyűzenére a hidegzuhanyt a hír, hogy Kanye West amerikai, 36 éves repper jogtalanul, mindenféle kérdés nélkül ellopta és megbecstelenítette, a Göngyhajú lányt. Pedig ilyenkor azért illik megkérdezni az apától, hogy viheti-e a csajt. Kanyé a Yeezus korong felszopó dalába, a New Slaves címűbe dolgozta be a legnagyobb magyar stadionrock zenekar, az Omega örökbecsűjét. Egy egész percig és még huszonhárom másodpercig villant az amerikai a magyar agyból kipattant dallammal.

Az album megjelenése után a magyar Universal nem tett lépéseket, hogy kielégítsék az Omega igényeit, végül az amerikai Naxos járt el a vitás kérdésben. Az összeg úgy alakult, írja a Blikk, hogy  teljes nagykereskedelmi bevétel 10-10 százalékát szokás erre áldozni, méghozzá másodperc-arányosan. A külföldi jogdíjbevétel ügyintézéséért pedig 10 százalékos kezelési költséget számít fel a közvetítő. Tehát kb. 10 millió magyar forintot ért az 1969-es szerzemény. Trunkós András az Omega menedzsere szerint,

Az Omega elégedett a megállapodással. Nem cáfoljuk, hiszen az összeg nagyságrendileg kikövetkeztethető, de abban állapodtunk meg a szerzőkkel, hogy bevételről nem nyilatkozunk.

(Blikk)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.