Élete végéig kitiltották a stadionból a Dani Alvesnek banánt dobó idiótát

sport
2014 április 28., 20:08
comments 68

Az egész internetet bejárta a videó, amin a Barcelona kiváló szélsőjét, Dani Alvest egy szurkoló banánnal dobja meg a Villarreal elleni meccsen. Alves tökéletesen kezelte a helyzetet, felvette a banánt, beleharapott, majd elvégezte a szögletet. A jelentből kampány nőtt ki, világszerte rengetegen pózoltak hétfőn banánnal, hogy így tiltakozzanak a rasszizmus ellen.

Lépett a Villareal is, a klub közleményben jelentette be, hogy a banándobáló éves bérletét bevonták, és örökre kitiltották a stadionból. Mint írták, a Villarreal elkötelezett a rasszizmus minden formája ellen vívott harcban, és sajnálják, hogy ez az eset a stadionjukban előfordulhatott.

alves

A biztonsági szolgálat gyors munkájának köszönhetően egy nap alatt sikerült azonosítani a dobálót, aki többet nem teheti be a lábát a Madrigal-stadionba. (via Goal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.