Vízágyúval oszlatta fel az atomerőmű-ellenes tüntetést a tajvani rendőrség

külföld
2014 április 28., 13:57
comments 4
photo_camera REUTERS/Minshen Lin

Tajpejben több tízezren tiltakoztak egy új atomerőmű építésének helyszínén.

A tajvani kormányzat végül leállította a nukleáris létesítmény továbbépítését. Több száz tüntető mindazonáltal az egész éjszakát a megmozdulás helyszínén töltötte, és azt tervezte, hogy egészen keddig folytatja a demonstrációt. Ez a tervük azonban nem tetszett a rendőrségnek, vízágyúval és gumibotok segítségével oszlatták fel a tömeget.

A tajvani parlament kedden vitatja meg az atomerőmű továbbépítésének kérdését. A törvényhozás vasárnap jelentette be, hogy a jövőben népszavazás dönt újabb nukleáris létesítmény építéséről.

Tajvanon jelenleg három atomerőmű működik, amelyek az ország áramszükségletének ötödét elégíti ki. Elkezdtek egy negyedik erőművet is építeni, ennek egy reaktor már majdnem kész. Az építkezéssel szembeni ellenállás azonban, főleg a Japánban 2011-ben történt fukusimai atomkatasztrófa után, sokkal hevesebb lett. Tajvanban Japánhoz hasonlóan viszonylag gyakoriak a földrengések. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.