Feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyészség Rogán vagyongyarapodási ügyében

2014 április 30., szerda 9:19
26

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke 2014. április 2-án feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználásának gyanújával.

Bár feljelentését hivatalosan ismeretlen tettes ellen tette, indoklása szerint Rogán Antal volt az, akinek a vagyonnyilatkozata nem tükrözte a valóságot, és akinek

"a jogszerűen megszerzett vagyona a tulajdonában álló ingatlanok piaci értékének megfizetésére még kölcsön felvétele mellett sem volt elegendő".

A BRFK a parlamenti képviselők ügyeiben illetékes Központi Nyomozó-főügyészséghez továbbította a feljelentést, ahová Nagy Andrea szóvivő tájékoztatása szerint az április 18-án érkezett meg.

"A feljelentést – a törvényben meghatározott – 3 napos határidőn belül elbíráltuk, és annak alapján 2014. április 22-én a feljelentés kiegészítését rendeltük el" - írta Nagy.

Hogy ez mit jelent?

Az ügyészség most iratokat szerez be, és azok, illetve a feljelentésben írtak alapján dönt majd arról, hogy elrendeli-e a nyomozást, vagy elutasítja a feljelentést.

A büntető eljárásról szóló törvény alapján a feljelentéskiegészítés határideje 15 nap, amit indokolt esetben még 15 nappal meg lehet hosszabbítani, vagyis akár már május 7-én, legkésőbb pedig május 22-én ki kell derülnie, hogy indítanak-e nyomozást Rogán ellen hiányos vagyonnyilatkozata és vagyongyarapodása miatt.