Idén ötvenéves a BASIC nyelv

TECH
2014 május 01., 23:51

Azaz: Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code. 1964-ben alkotta meg Kemény János György magyar származású, Amerikába emigrált zsidó matematikus és kollégája, Thomas E. Kurtz. A BASIC-nek, illetve a BASIC-ben egyszerűen megírható játékoknak kulcsszerepük lett az otthoni számítógépek elterjedésében. A Gizmodón az Apple alapítója, minden idők legnagyobb homecomputer-istene, Steve Wozniak emlékszik vissza arra, hogyan írt BASIC-interpretert az első Apple-gépekre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.