A Le Meridienben szállnak majd meg a vidéki képviselők

Egyéb
2014 május 03., 07:11
comments 96

A Blikk szerint azok a vidéki képviselők, akiknek nincs Budapesten lakása, a Le Meridienben nevű ötcsillagos hotelben szállhatnak majd meg, amíg a fővárosban van dolguk. A számlát pedig az országgyűlés fizeti majd. Az átmeneti megoldás azért kellett, mert a törvény szerint jár nekik az elhelyezés, de az eddigi havi 116 ezer forintot, amit lakásra kaptak, eltörölték.

Ehelyett az Országgyűlés Hivatalának 35-50 négyzetméteres lakásait vehetnék igénybe. Ilyenjei viszont nincsenek. "A hivatalnak nincs a tulajdonában olyan lakás, amely a képviselői lakhatás céljait szolgálhatná", mondta a Blikknek az Országgyűlés.

A másik lehetőség a lap szerint a hivatal által a képviselők számára bérelt lakások lennének, de még ilyenek sincsenek. Nem tudják még ugyanis, hogy az új parlament képviselői közül hánynak kellene bérelniük lakást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.