Eszüket veszítették a tinik a Snapchat frissítése miatt

TECH
2014 május 03., 15:37
comments 75

16 éve tanítok, de még soha semmi nem zavarta meg annyira az órámat, mint amikor kijött a Snapchat frissítése

- írta a Twitteren Tracie Schroeder, egy kansasi középiskolai tanár a napokban. Posztja szinte minden, a témával foglalkozó cikkben előkerül annak érzékeltetésére, hogy a tizenévesek kedvenc chatprogramjának új funkciói

tényleg nagyon eltalálták a közönséget.

snapchat

Schroeder, sok más amerikai tanárral együtt azt tapasztalta, a gyerekek kezelhetetlenné váltak, és olyan lett a hangulat, mintha cracket osztogattak volna nekik. Több diáktól elvette a telefonját, ezért volt, aki az asztal alá bújt, hogy folytathassa a snapchatelést.

De mi a nagy újdonság?

A Snapchat eddig alapvetően néhány másodpercig létező, főleg képes és rövid szöveges üzenetek küldéséről szólt. Most viszont már lehet vele hagyományosan is chatelni (őrület!), és lényegében videótelefonálni is (hallatlan!). Egyébként tényleg elég szórakoztató. Nagyjából erről van szó:

A Snapchat ezzel egyértelművé tette, az eddiginél is nagyobb pályán akar játszani. Igaz, ez már abból is látszott, hogy amikor ősszel Mark Zuckerberg hárommilliárd dollárt ajánlott a cégért, alapítója, Evan Spiegel nemet mondott rá. Itt írtunk arról, miért volt valószínűleg igaza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.