Az emberiség végre megoldást talált a rántottakészítés őrjítő problémájára

TUDOMÁNY
2014 május 04., 06:54

Itt van! Megérkezett!! El-ké-szült!!!

A világ első, teljes egészében közösségi finanszírozásból finanszírozott miazistenneknevezzemeztje, a Golden Goose (kb. aranytojást tojó tyúk)!

A két erős gumiszalagból, fogantyúból, csavarzárból és rugalmas, mindenféle tojáshoz alkalmazkodó félgömbből álló szerkezet megoldást jelenthet megannyi elsővilágbeli háztartás őrjítő problémájára:

a tojásrántotta-készítésre.

Ha eddig valaki tojásrántottára vágyott, annak:

  • fel kellett törnie a tojást;
  • a beltartalmát tányérba kellett öntenie;
  • kiszedegetni a gusztustalan nyálkából a belehullott tojáshéjdarabokat;
  • villával vagy habverővel, a csuklót nem kímélő repetitív mozgással fel kellett keverni a tojást;
  • és csak ezután következhetett a lényeg, a sütés.

A végeredmény:

  • Fáradt csukló;
  • legalább egy összegányolt tányér;
  • gusztustalan, nyálkás tojáshéjdarabok;
  • agybaj kora reggel.

Ennek most vége, értik?!?

Az új találmánnyal játékos, már-már szórakoztató formában készíthet tojásrántottát az egész család. A fel nem tört tojást kell belehelyezni az eszközbe, majd a gumiszalagok dinamikus rángatásával homogenizálva a beltartalmát az egyenesen a serpenyőbe üríthető.

Mi több, az új eszközzel egy eddig csak és kizárólag az ilyen furcsaságokra fogékony Japánban népszerű csemege, az ún. aranytojás is könnyedén előállítható.

Ennek a lényege, hogy a fel nem tört tojásban eleve rántotta, vagy legalábbis egy leginkább rántottára hasonlító állagú valami készíthető.

Sajnos a Golden Goose minden egyes darabját felvásárolták már a projektet a Kickstarteren finanszírozók, de ne szomorkodjanak: az eszköz egy pár zoknival, vagy akár egy hosszú ujjú pólóval is helyettesíthető:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.