Hírek a másik háborúból: hatvanezren menekülnek Szíriában

külföld
2014 május 04., 06:06
comments 11

Komoly harcok robbantak ki a kelet-szíriai Deir ez-Zór tartományban az al-Kaida helyi frakciója, az an-Nuszra Front és a szélsőségessége miatt még az al-Kaidából is kizárt ISIS között. A két szélsőiszlamista csoport már január óta öli egymást, azóta már több ezren haltak meg harcaikban.

Most hatalmas menekültáradat indult el Deir ez-Zórból, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint hatvanezernél is több polgári lakos menekült el a tartományból. A helyzet odáig fokozódott, hogy már az al-Kaida vezére, Ajman az-Zavahiri is megbékélésre szólít. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt