Hírek a másik háborúból: hatvanezren menekülnek Szíriában

külföld
2014 május 04., 06:06
comments 11

Komoly harcok robbantak ki a kelet-szíriai Deir ez-Zór tartományban az al-Kaida helyi frakciója, az an-Nuszra Front és a szélsőségessége miatt még az al-Kaidából is kizárt ISIS között. A két szélsőiszlamista csoport már január óta öli egymást, azóta már több ezren haltak meg harcaikban.

Most hatalmas menekültáradat indult el Deir ez-Zórból, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint hatvanezernél is több polgári lakos menekült el a tartományból. A helyzet odáig fokozódott, hogy már az al-Kaida vezére, Ajman az-Zavahiri is megbékélésre szólít. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.