Emotikonok a magyarérettségin :D

Tbg
KULTÚRA
2014 május 05., 07:49
comments 54
photo_camera (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

A digitális nyelvhasználat, az internetes kommunikáció, a csetnyelv, a rövidítések és az emotikonok használata is téma a többi között a hétfőn reggel nyolckor kezdődött magyarérettségin, írja az Index.

A témakör alapjául a Magyar Nyelvőrben megjelent Veszelszki Ágnes-tanulmány részlete szolgál, ezt kell értelmezni a diákoknak. Az esszékérdések Márai Sándor, Bródy Sándor, Arany János és Berzsenyi Dániel műveivel kapcsolatosak.

mti-erettsegizok-szama-1998-2014

Idén 81 ezer diák érettségizik közép-, 48 ezren emelt szinten, összesen több mint ezer helyszínen. Rendkívüli esemény eddig nem történt, írja az MTI.

A magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségije 240 percig tart: ebből 60 perc alatt kell megoldani a szövegértési, 180 perc alatt a szövegalkotási feladatlapot.

Magyarból mint idegen nyelvből is ma érettségiznek, összesen 120-an.

Az idei matúrán csaknem 118 ezer diák ad majd számot tudásáról.

- zárja sorait az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.