Nyugdíjas asszonyok és veterán autók fülledt viszonyát dokumentálja a szoljon.hu

közlekedés
2014 május 05., 13:32
comments 9

Nem tudom, hogy emlékeznek-e Edward Smith-re, aki mechanofil, szóval gépekre, azon belül is közlekedési eszközökre gerjed. Az ő viszonya a járművekkel a puszta testiségről, a nyers vágyról szólt.

Hozzá hasonló témában, de egész más műfajban mozog a cibakházi, 80 esztendős Szmeló Gyuláné Ilonka néni.

Szmeló Gyuláné Ilonka néni viszonya sokkal magasztosabb, líraibb. Nála az érzelem dominál, nem az azonnali beteljesülés a fontos.

Így mesélt a Szoljonnak piros ladájáról:

"Ez az én szemem fénye, egyetlen társam (...) Jó dolga van ennek az autónak – simogatja meg tetejét – nézzék, még szőnyeget is tettem a garázs padlójára! Én aztán nem úgy megyek vele, mint a meszes, meggondolom kétszer is, mikor előzök, nem hajtom szét! Szeretem na, de ő is szeret engem!"

Könnyek szöknek az ember szemébe.

"Ilonka néni egy „jelenség” Cibakházán piros, feltűnő autójával – állítja Savella Mihály polgárőr."

Még sorolhatnám órákig,, de nézzék meg inkább az eredetit.

A Szoljonnál egyértelműen rajta vannak a főaxonon, egy hete az 59 éves Halkovicsné Joli öltözködési szokásairól közöltek egy alapos írást. Az is nagyon jó lett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.