Még van vissza 8 hónap és az idei hiánycél 97 százalékánál tart a kormány

gazdaság
2014 május 07., 15:07
comments 48

A növekvő kiadások nem veszélyeztetik a hiánycélt címmel adott ki közleményt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A közlemény egyébként arról szól, hogy április végéig a költségvetés elérte a tervezett hiány 97 százalékát.

Az NGM államháztartási gyorsjelentése szerint a központi alrendszer első négyhavi hiánya 951,1 milliárd forint lett. A Hvg szerint a 2014-es költségvetési törvény 984,6 milliárd forintban határozta meg a költségvetési deficitet.

Tavaly az első négy hónapban csak 528,6 milliárd forint volt a hiány. Az idei adat ennél sokkal rosszabb. Az NGM szerint olyan folyamatok miatt nőtt meg az első négy hónapban a hiány, amik hosszú távon nem befolyásolják azt, ennek ellenére lehet, hogy nemsokára valamilyen megszorítást kell majd a kormánynak bejelentenie, hogy tartsuk a három százalék alatti hiányt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.