Trippelős, agyvelőt szürcsölő macskával üzen a fiataloknak az EU

KÖZÉLET
2014 május 07., 08:01
  • Május 25-én jön az Európai Parlamenti választás.
  • De még mindig nem foglalkoznak eleget a közélettel a fiatalok. :(
  • Ez nem csak minket szomorít el, most az EU is előállt egy videóval, hogy érdekeltté tegyen minket az EP választásokban.
  • A videó annyira a fiataloknak szól, hogy van benne cica, baseball sapka és gördeszka is.
link Forrás

"A feltételezések szerint a fiatalok nem törődnek semmivel, sem a társadalommal, sem a politikával, sem a gazdasággal. Ezért döntöttünk úgy, hogy csinálunk egy reklámot a fiataloknak.” - Ilyen trükkösen és önreflektíven kezdődik a videó. Majd jön a fontos kérdés: „Nem ti, fiatalok szoktátok megváltoztatni a trendeket?”

Ezen a ponton elesik a főszereplő deszkás srác, szétloccsan a feje, jön egy macska, aki kiszívja az agyvelejét egy szívószállal, amitől a cica transzba esik és Ozoráig trippel.

Mielőtt a tanulságos videó véget érne, fel vagyunk szólítva, hogy mi döntsünk a keselyűből drogossá lett cirmos, és a feltehetőleg egy életre megnyomorodott, szerencsétlen deszkás srác utóéletéről.

A legkreatívabb megoldásokat meg is rajzolják, sőt május 6-tól 9-ig egész nap élőben nézheted ezen a honlapon, ahogy a brüsszeli pénzből finanszírozott grafikusok gyártják a különböző uniós tagállamok fiataljai által megálmodott és megszavazott befejezéseket a hatalmas Apple monitorjaikon.

Ezzel a Storychangers nevű kampánnyal az Európai Parlament emlékeztetni szeretné a fiatalokat a közelgő európai választásokra és egyben illusztrálni azt, hogy a szavazással megváltoztathatják Európa jövőjét. (Pont, mint a macskáét, wow!).

Az oldal sajnos csak angolul működik, így Európa nagy részét kirekesztik a mókából, de valószínűleg már így is épp elég költséges a projekt.

A demokrácia minél aktívabb gyakorlása érdekében szavazni is lehet a kedvenc befejezéseidre. Ez most a második legnépszerűbb megoldás nagyon sok közül:

A fingó macskánál kevésbé népszerű ugyan, de sokkal inkább friss, fiatalos, dinamikus, európai demokratákra jellemző javaslat is született, egy ún. villámcsődület formájában:

De van már a megvalósult videók közül olyan, amin a cica embereket rajzol, akik cicaként játszanak. Meg olyan is, ahol a cica robottá változik és felpattan egy rózsaszín csillámló póniló hátára. Vagy ahol zenét hallgat, a haverja meg hugyozik.

De találtunk olyat is, aminek valamennyi értelme is van. Különösen értékeljük ezt:

Fogalmunk sincs, mindezeket hogyan lehet értelmezni Európa jövőjével kapcsolatban, de írjatok sztorit a drogos cicának. Vagy ne.

És inkább menjetek el szavazni olyanokra, akik értelmesen költenék el az unió pénzét, és döntsetek felelősen arról, hogy kik és melyik európai parlamenti frakcióban foglalják el Magyarország huszonegy darab képviselői helyét a 751 fős parlamentben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.