Megint rárontottak a caracasi fiatalokra

A venezuelai biztonsági erők csütörtökre virradóra felszámolták a fővárosban tüntető fiatalok négy táborát és 243 személy őrizetbe vettek. Az akció hajnalban szállták meg a kormányellenes sátortáborokat, amiből az egyik pont Caracas fő sugárútján fekszik.

Christian Veron / Reuters

Miguel Rodríguez Torres belügyminiszter azzal vádolta a Nicolás Maduro elnök megbuktatásáért harcoló diákokat, hogy a táborokat műveleti központként használták az erőszakos tüntetések szervezéséhez. A tárcavezető szerint az tisztogatóakcióban a katonák kábítószert, a fegyvereket és robbanóanyagokat foglaltak le. A tiltakozók egyik vezetője szerint ez teljes képtelenség, és hamisak ezek a vádak. A 24 éves Francia Cacique azt mondta, hogy

Arra kérem a világot, hogy segítsen rajtunk és lássa be, hogy ez egy diktatúra

Venezuelában február eleje óta folynak kormányellenes tüntetések. A fiatalok a korrupció, a romló közbiztonság, a rendőrségi brutalitás, az elhibázott gazdaságpolitika ellen tiltakoznak és azzal vádolják a kormányzatot, hogy diktatúrát épített ki. A tüntetők Nicolás Maduro elnök lemondását is követelik. A tiltakozások többször is erőszakba fulladtak. Eddig negyvenegy ember halt meg az összecsapásokban és nyolcszázan megsérültek. Közel háromezer embert vettek őrizetbe, közülök négyszázötvenen még mindig nincsenek szabadlábon. (Reuters)

Christian Veron / Reuters

 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.