https://444.hu/assets/venezuela_4.jpg

Megint rárontottak a caracasi fiatalokra

külföld
2014 május 08., 18:14
comments 3

A venezuelai biztonsági erők csütörtökre virradóra felszámolták a fővárosban tüntető fiatalok négy táborát és 243 személy őrizetbe vettek. Az akció hajnalban szállták meg a kormányellenes sátortáborokat, amiből az egyik pont Caracas fő sugárútján fekszik.

photo_camera Christian Veron / Reuters

Miguel Rodríguez Torres belügyminiszter azzal vádolta a Nicolás Maduro elnök megbuktatásáért harcoló diákokat, hogy a táborokat műveleti központként használták az erőszakos tüntetések szervezéséhez. A tárcavezető szerint az tisztogatóakcióban a katonák kábítószert, a fegyvereket és robbanóanyagokat foglaltak le. A tiltakozók egyik vezetője szerint ez teljes képtelenség, és hamisak ezek a vádak. A 24 éves Francia Cacique azt mondta, hogy

Arra kérem a világot, hogy segítsen rajtunk és lássa be, hogy ez egy diktatúra

Venezuelában február eleje óta folynak kormányellenes tüntetések. A fiatalok a korrupció, a romló közbiztonság, a rendőrségi brutalitás, az elhibázott gazdaságpolitika ellen tiltakoznak és azzal vádolják a kormányzatot, hogy diktatúrát épített ki. A tüntetők Nicolás Maduro elnök lemondását is követelik. A tiltakozások többször is erőszakba fulladtak. Eddig negyvenegy ember halt meg az összecsapásokban és nyolcszázan megsérültek. Közel háromezer embert vettek őrizetbe, közülök négyszázötvenen még mindig nincsenek szabadlábon. (Reuters)

photo_camera Christian Veron / Reuters

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.