Nem fogják elhinni, melyik két magyar vállalat került föl a Forbes világcéglistájára

gazdaság
2014 május 08., 05:58
comments 18

Idén először három kínai cég foglalja el a az első három helyet a világ legnagyobb cégeinek listáján, amit a Forbes magazin 2003 óta állít össze a vállalatok profitja, vagyona és piaci értéke alapján.

Az első listán még 46 ország cégei szerepeltek, az idein már 62. Az első 2000 cég tavaly összesen 38 billió dolláros bevételt és 3 billiós hasznot termelt, és 90 millió embert foglalkoztat a világon.

  1. ICBC (Kína, állami bank)
  2. China Construction Bank (Kína)
  3. Agricultural Bank of China (Kína)
  4. JPMorgan Chase (USA)
  5. Berkshire Hathaway (USA)
  6. Exxon Mobil (USA)
  7. General Electric (USA)
  8. Wells Fargo (USA)
  9. Bank of China (Kína)
  10. PetroChina (Kína)

A top 10-ből pont kicsúszott a legnagyobb európai cég, a holland Royal Dutch Shell (11.). Az első japán a Toyota (12.), az első techcég az Apple (15.)

És a végére hagytam a szívmelengető jó hírt: két magyar cég is bekerült a top 2000-be:

A Mol az 1105, az Otp a 1271. helyen áll a globális rangsorban.

Gratulálunk, és csak így tovább!

(Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.