Egy török tudós sejti, hol áshatták el Sztigetvárnál Szulejmán szívét

Történelem
2014 május 09., 13:14
comments 17

Mehmet Zeki İbrahim, a Gazi Egyetem professzora azt állítja, sejti, hol lehet Nagy Szulejmán szíve és belső szervei, amiket a szigetvári mecsetnél ásták el 1566-ban.

szulejmán

A szultán szeptember 6-án az ostromlott vár falai alatt 71 évesen betegségben halt meg, de az ostrom sikere érdekében a halálát az alvezérei 48 napig eltitkolták, és a győzelem után is úgy szállították a kocsijában Nándorfehérvárra, mintha élne.

A professzor szerint az 1600-ban elhunyt oszmán krónikás, Mustafa Selaniki is megírta, hol volt a temetés. Mint mondta, a török ​​hatóságok hamarosan bejelentik a hírt a részletekkel, és amint megadják az engedélyt a magyar hatóságok, megkezdődnek az ásatások.

A szultán szíve azért nincs meg, mert amikor meghalt, a belső szerveit elásták, és a testét ideiglenesen eltemették, de később elszállították. (Hurryet Daily News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.