Ferenc pápa a vagyonok újraelosztására kéri a kormányokat

vallás
2014 május 09., 18:21

A nem marxista, hanem inkább polányista pápa a Vatikánban kérte arra a kormányokat, hogy a nagylelkűség új szellemének jegyében osszák újra a vagyonokat a legszegényebb emberek között világszerte.

Ferenc pápa pénteken Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral és a világszervezet több másik vezetőjével tárgyalt, utána tette közzé ezt a javaslatát.

photo_camera (OSSERVATORE ROMANO / AFP)

A pápa arra kérte az ENSZ vezetőit, hogy segítsenek előre egy etikai mozgósítást a világban, és terjesszék a szolidaritás és a nagylelkűség eszméjét.

Szerinte a gazdasági előnyök legitim újraelosztásra van szükség az országokban, egyben pedig nélkülözhetetlen együttműködésre a magánszektor és a civil társadalom között. (via FoxNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.