Fontolgatják, hogy etikai eljárást indítsanak a cigányozó gyulai bírónő ellen

POLITIKA
2014 május 09., 08:28
comments 19

Elképzelhető, hogy Mucsi Erikának még baja lesz abból, hogy március 24-i, a rendszeresen masírozgató Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatását elutasító ítélete indoklásában cigánybűnözőzött.

Mucsi az indoklásban hosszan fejtegette, hogy "nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúak az elköveti körben való viszonylag magas aránya". Ezért több politikai párt és civil szervezet is tiltakozott ellene.

A bíróság viszont nem lépett. Még most sem, bár most a Magyar Bírói Egyesület elnöke, Makai Lajos szerint etikai eljárás

indulHAT

ellene. Már amennyiben egy bíró kezdeményezi az eljárást, mert ilyet csak bíró kezdeményezhet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.