Egy mezei HP-nyomtatóval hamisított bankjegyeket

Tbg
bulvár
2014 május 11., 16:24
comments 8

Zsírtalanító szerrel mosott le 5 dolláros bankjegyeket egy amerikai fodrász nő, majd egy közönséges, boltban kapható Hewlett-Packard nyomtatóval 50 és 100 dolláros bankjegyeket készített belőlük.

photo_camera Folyamatábra

A nő saját bevallása szerint két év alatt 2-4 millió forintnyi dollárt keresett a hamisítással.

Tarshema Brice-t és két társát a marylandi rendőrség kapta el, amikor megpróbált egy ötvendolláros bankjeggyel fizetni még tavaly ősszel, áprilisban ítélték el.

Az eset pedig ráirányítja a figyelmet arra, hogy a digitális technológiának köszönhetően egyre egyszerűbb lesz pénzt hamisítani. Míg a kilencvenes évek közepén a hamis bankjegyeknek csak egy százaléka készült digitálisan, ma már hatvan százalékos az arány.

Persze ezzel a módszerrel sem eurót, sem forintot nem lehet hamisítani: az amerikai dollár bankjegyei nagyjából azonos méretűek és nagyjából azonos alapszínűek. (Mashable/Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.