Itt a Turista Állami Horgászjegy!

2014 május 12., hétfő 8:32
26

Városbéli puhányok, nyavalyások ha gyötör a láz
Fületek nyissátok gyorsan, hallgassátok
Amit most néktek, hallgassátok 
Amit most néktek eldalol a 444 (Herczeg Márk)!

Május 1 óta elérhető a turista állami horgászjegy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal online rendszerében. A jegyváltástól 90 napig érvényes, és egy bottal való horgászásra jogosít fel.

horgasz

A Nébih szerint ez nagy könnyítés azoknak, akiket eddig elriasztottak a horgászati szabályok. A jegy online, bankkártyás fizetéssel bárhonnan megvásárolható, és kiváltásához nem szükséges horgászegyesületi tagság. Az okmányt a magyar, a tagállami és a külföldi állampolgárok kizárólag a Nébih informatikai rendszerén keresztül válthatják ki 2000 forintért.

A vásárlás előfeltétele egy online teszt sikeres kitöltése, a hobbi pecásoknak számot kell adniuk az alapvető szabály- és fajismeretről is – írja az MTI. (A kommentelők vitorlájából kifogva a szelet: a fajismeret alatt természetesen a vízi élőlényekre utalnak.) A vizsgához szükséges tananyag elérhető a weboldalon.

A turista jegy csak a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, érvényes területi jeggyel együtt használható. Utóbbi tartalmazza azokat a helyi horgászati szabályokat, amik eltérnek a jogszabályokban meghatározott országos rendtől.

Disclaimer: ifjúkoromban kb. tucatnyi alkalommal voltam horgászni édesapámmal, a büdös életben nem fogtunk semmit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt