Jó hír mindenkinek, aki szeret csípős szósztól könnyezni

gazdaság
2014 május 12., 14:17

Texasi törvényhozók delegációja utazott hétfőna kaliforiniai Irwindale-be, ahonnan éppen elüldözni készülnek a világ egyik, ha nem a legjobb csípős szószát, a Srirachát előállító Huy Fong Foods gyárát. A kétpárti delegáció most azt ajánlotta az alapító-tulajdonos David Trannek, hogy telepítse a gyárat Texasba.

Az ajánlat szerint a gyár San Antonióba költözhetne, ahol a szükséges chilipaprikát is könnyedén megtermelhetik.

A Srirachagyárat az irwinsdale-i lakosság panaszai alapján közrendzavarónak minősítette a helyi önkormányzat. A gyár a termelési időszakban nagyon csípős gőzt árasztott magából, ami a helyi lakosság tüdejét is irritálta.

Lényegében tehát a liberális kaliforniaiak elüldözték, a konzervatív texasisak befogadnák a világ legjobb csípős szószát. És hogy a téma valóban ennyire átpolitizált, azt a hírről beszámoló alsómanhattani blog, a Gawker posztjának hangvételénél jobban semmi sem igazolja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.