Az angol kormány sem vár sokat a válogatottól a világbajnokságon

Kiszivárgott egy kormányzati jelentés, amit a kormány a pubok kései nyitva tartásának tervezett engedélyezéséhez készített. A BBC által bemutatott dokumentumra azért volt szükség, mert az időeltolódás miatt az angolok meccseinek többsége helyi idő szerint késő éjjel lesz, a Konzervatív Párt vezette brit kormánykoalíció azt tervezi, hogy a világbajnokság idejére engedélyezi az angliai kocsmák éjszakai nyitva tartását.

Ehhez azonban kereskedelmi hasznot próbáltak meg becsülni. Ennek lett mellékága, hogy megpróbáltál megtippelni, meddig juthat el a saját csapatuk.

A kiszivárgott kormányzati tanulmány a Betfair nevű fogadóhálózat esélybecsléseit alapul véve 54 százalékos valószínűséget ad annak, hogy Anglia továbbjut a csoportmérkőzéseken, ám azt már csak 11 százalékos eséllyel jósolja, hogy a válogatott a negyeddöntőkön is túljut.

A hivatalosan konzultációs dokumentumnak nevezett jelentés szerint ezért nagy a valószínűsége annak, hogy az angolok a világbajnokság késői szakaszában már nem lesznek jelen.

A megállapítást persze komoly felhördülés fogadta főleg az ellenzéki Munkáspárt köreiben. A brit belügyminisztérium szóvivője azonban kedden a BBC-nek kijelentette: a kormány természetesen százszázalékosan felsorakozik az angol válogatott mögött, és éppen ezért tervezi a pubok hosszabb nyitva tartásának engedélyezését is, e módosításhoz azonban törvényi kötelessége hivatalos hatástanulmányt készíteni.

A valóban közepesen meggyőző angol válogatott-keretet éppen tegnap mutatták be. (MTI/BBC)