Csodálatos videón a robot, ami bármit elkap

TUDOMÁNY
2014 május 13., 07:44

Biztosan emlékeznek még a pingpongozó robotra, ami nyilvánvaló kamu, viszont jól néz ki. Kevésbé látványos, de annál meggyőzőbb a Lausanne-i École Polytechnique Fédérale-ban kifejlesztett robotkar, ami bármit elkap, amit hozzávágnak. A legszebb, hogy úgy tanítják, mint egy kisgyereket: fogják a kart, és elkapják vele a repülő tárgyakat, aztán ő ebből idővel megtanulja, mi a feladat. Tökéletes eszköznek tűnik a baseball robotizálására. (Tech Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.