Dehogy vagyok rasszista, csak becsapott az ötven évvel fiatalabb barátnőm

sport
2014 május 13., 09:51
comments 95
  • Tegyük fel, hogy nagyhatalmú ember vagy, aki hatalmas botrányba keveredett.
  • Ez után jó ideig nem szólaltál meg.
  • Majd lehetőséget kapsz a CNN-en egy interjúra főműsoridőben, ahol elmondhatod, hogy is volt a dolog igazából.
  • Ha valaha ilyen helyzetbe kerülsz, egy dologra gondolj: csináld az ellenkezőjét annak, amit Donald Sterlingtől láttál.

sterling

A történet előzménye: egy kiszivárgott telefonbeszélgetés alapján a Los Angeles Clippers NBA-csapat tulajdonosa arra kérte barátnőjét, hogy ne hozzon feketéket a meccsre.

Sterling ellen az egész liga kiállt, el is tiltották, a csapatát is elveszítheti, de eddig nem szólalt meg az ügyben. Hétfő este aztán interjút adott Anderson Coopernek, és megcsinálta a lehetetlent

rontott saját helyzetén.

A nyolcvan éves klubtulajdonos főleg az

én csak egy szegény öreg ember vagyok

kártyát húzta elő, és azt mondta, a lány, akivel telefonon beszélt (V. Stiviano), becsapta őt, és olyan dolgokat mondatott vele, amiket nem akart mondani.

Egy nyolcvan éves ember néha bolond, én is bolond vagyok, mondta, és szinte sírva beszélt nála ötven évvel fiatalabb barátnőjéről (bár nem nevezte annak, mert úriember ilyesmiről nem beszél).

Nem tudom, miért mondtam ilyeneket

- közben az eredeti felvétel alapján egyáltalán nem tűnt úgy, hogy bármit is ne önszántából mondott volna.

Aztán nekiment Magic Johnson kosaraslegendának is (akinek a neve a telefonbeszélgetésben is felmerült, mert Sterlinget az is zavarta, hogy barátnője vele mutatkozik).

Milyen példát mutat a fiatal feketéknek? Minden nővel lefeküdt Amerikában, és AIDS-es lett, közben semmit sem segít a feketéknek

- mondta az interjú egyre kevésbé követhető részében, ahol már arról is beszélt, hogy míg a zsidók segítenek egymásnak, a feketék nem. Végül azzal állt elő, hogy

ő nem rasszista, sőt, még a riporter is sokkal rasszistább nála.

És bár azt mondta, se a szurkolók, se a játékosok, se a szponzorok nem utálják őt, csak a média, azért nem vagyunk biztosak abban, hogy ezzel most sokat tett azért, hogy az ügyet elfelejtsék neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.