Ilyen édes anyák napi beszámolót még sosem olvastál

életmód
2014 május 14., 14:22
comments 10

Fogadják szeretettel Borsi Miklós írását a gyöngyösi Idősek Klubja anyák napi rendezvényéről!

Anyák Napja Gyöngyösön az Idősek Klubjában.

Anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza.
A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is felköszöntötték,például Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott.
Az Egyesült Államokban először 1872-be ünnepelték meg Bostonban az anyák napját,mely napot 1914-be az Amerikai Elnök hivatalos ünneppé nyilvánította.
A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel Magyarországon és a legelső Anyák Napi ünnepséget 1925. március 8-én a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották.
A fentiekben hosszasabban leírtakból alakul ki az év leghosszabb és legszebb napja,a május első vasárnapján tartandó Anyák napja.
Ezen a napon köszöntötte mindenki -a maga módján meghatva-az édesanyját, nagyanyját.
Ez a hagyományként folytatódó ünnepi hangulat volt jellemző a Gyöngyösi Idősek Klubja idei,Anyák napi megemlékezésre is.Ez az érintettek által titkon várt rendezvény a munkanapok átrendezése valamint az iskolások elfoglaltsága miatt a hónap közepére került.
Több klubtag talán már nem is bízott abban,hogy a hagyományokhoz híven megrendezésre kerül ez a számukra kedves napról szóló megemlékezés.
Szerencsére a kétkedőknek nem lett igaza, és 2014.05.14-én megrendezésre került ez a feledhetetlen nap.
Ezen a meghatott anyákat,nagyanyákat és apákat,nagyapákat köszöntötték az Egressy Béni két tanítási nyelvű általános iskola 4.a osztályos tanulói énekkel, zenével,verssel,prózával.
A meghitt hangulatot emelte a színvonalas előadás is, mely hűen tükrözte az Anyák Napjának az emberek életében elfoglalt helyét és szerepét.
Ebből kiemelkedő színfolt volt az előadó Iskolások önmaguk által írt versek elmondása a szeretett édesanyjukról.

Mint mindig; Az Egressy Béni Két Tannyelvű Általános Iskola rendkívül magas színvonalú műsorával hozzájárult az Édesanyákat köszöntő ünnepség bensőséges hangulatához,melynek külön fokozását jelentette amikor az Iskolások mindenkinek, egy saját maguk által készített selyem virágszálat ajándékoztak.

Napjainkban sajnos,az eredeti elképzeléshez képest – az élő és elhunyt anyák tisztelete –az ünnep eltolódott az ajándékozás, üzletesedés irányába, ezért üdítő színfolt az élet színpadán a kisiskolások -még-őszinte köszöntése.

A fentiek alapján az Idősek Klubja tagjai meghatottan köszönték meg a számukra nyújtott köszöntést.

Összességében a bensőséges, meghitt hangulatú rendezvényen, a hagyományokhoz hűen magas színvonalú ünnepségen a Gyöngyösi Idősek Klubja összes tagja méltóképpen emlékezett meg az év talán legbensőségesebb ünnepéről.

Tisztelettel:Borsi Miklós

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.