Martonyi magyarázkodik Orbán ukrajnás mondatai miatt

külföld
2014 május 14., 17:05
comments 87

Orbán Viktor ugye a beiktatási beszédében ejtett pár szót a határon túli magyar kisebbség autonómiájának és kettős állampolgárságának szükségességéről. Ezt az oroszokkal háborúzó ukránok nem vették annyira jó néven. Meg a lengyelek sem voltak elájulva tőle. Donald Tusk azt mondta, hogy

"Ma, amikor tanúi vagyunk Ukrajna szétbontásának, az ország szétszakítására irányuló kísérletnek, egy ilyen kijelentés aggodalmat kelthet"

Erre valószínűleg érezték itthon is, hogy kell már valamit mondani. Martonyi János külügyminiszter nyert, neki kellett Pozsonyban egy biztonságpolitikai tanácskozás után előadni az újságíróknak, hogy

Orbán Viktor nem területi autonómiáról beszélt, hanem az önrendelkezés más formáira gondolt.

Én ezért is várom nagyon, hogy Szijjártó Péter váltsa Martonyit. Az ő előadásában ezek az apró pontosítások annyival mókásabbak lesznek. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.