Mit nyert az idén a Közgép?

gazdaság
2014 május 14., 09:33
comments 51

Simicska Lajos vagyona tovább gyarapodhat: a Közgép és vállalatai a konzorciumtársakkal együtt idén már több mint 24 milliárd forintnyi megrendelést szerzett. A legújabb zsákmányról a Napi.hu számolt be:

A Mosonszolnok-Csorna-Porpác vasútvonal villamosításának tervezését és kivitelezését (87 km-en) meg a biztosítóberendezések távvezérlésének építését a kapcsolódó munkákkal együtt nettó 11,5 milliárd Ft-ért végezheti el a Közgép érdekeltségében álló Dunántúli Kft. és az MVM Ovit Zrt.

Még egy állami partnerrel, a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt.-vel közösen nyert a Közgép a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. közbeszerzésén. Versenytárs nem indult. Nettó 2,81 milliárd forintért építhetik a bátaapáti radioaktívhulladék-tárolónál a tárolókamrát és technológiai rendszereiket – írja a Napi.hu.

Korábbi fényes győzelmek:

  • Januárban hulladékgazdálkodási közbeszerzést nyert a cég. A somi hulladékkezelő-telepet építheti a Duviép 2000 Kft.-vel. (Nettó 2,64 milliárd forint.)
  • Januárban a Ke-Víz 21 Zrt.-vel közösen nyert a Közgép munkát a Kelet-Nyírségi Víziközmű Beruházási Társulástól. Szennyvízcsatorna és szennyvíztisztító telepet korszerűsítésére és építésére kerül sor Baktalórántháza, Napkor-Apagy-Nyírtét és Ófehértó-Magy térségekben. (Nettó 4,9 milliárd forint.)
  • Februárban a Közgép Csongrádban nyert a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás közbeszerzésén a kecskeméti Design Kft.-vel konzorciumban. A hulladékgazdálkodási programban a kiskunhalasi hulladékkezelő központot fejlesztik és építenek oda csarnokot. A beszerzés előzetesen becsült értéke nettó 796 millió forint volt. Ehhez képest nettó 1,39 milliárdért fogják megcsinálni.
  • Márciusban a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től is új megbízást kapott a Közgép. A Strabaggal korszerűsítheti Győr-Moson-Sopronban a közúti hidakat, nettó 1,1 milliárd forintért.
  • A Közgép újítja fel a 8-as számú főút egy 12 km-es szakaszát. A győzelem tavaly ősszel született, de csak idén februárban jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben. (Nettó 4,18 milliárd forint.)
  • Nyert a Hídépítő Speciál Kft. is az Érd és térsége önkormányzati társulástól. A cég, ami a Közgépé, a Duna Aszfalt Kft.-vel a szennyvíztisztító telep tisztított víz nyomócsövének dunai meghosszabbításának építését csinálja. (A győzelem decemberi, de a hirdetmény januári.) A 85 milliós előzetes becslésből az lett, hogy nettó 951 millió forintért csinálják meg a munkát.
  • A Hídépítő Speciál a Ke-Víz 21 Zrt.-vel, a szolnoki Kötiviép'B Kft.-vel és a francia hátterű Colas-Alterra Zrt.-vel egy vízügyi munkában is részt vesz. (Nettó 22,8 milliárd forint.)

A Közgép pár hete egy 1,56 milliárdos útfelújítást is megcsípett.

A Mit nyert ma a Közgép? és a Mit nyert a héten a Közgép? című sorozatunk korábbi részei.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.