Megtalálták a bolygót, amin a Trónok harca játszódik

TUDOMÁNY
2014 május 16., 10:18
comments 23

A neve mondjuk kevésbé ötletes, nem úgy hívják hogy Westeros vagy Essos, hanem úgy, hogy GU Psc-b.

Nevét a csillagról kapta, ami körül kering. Azt GU Psc-nek hívják, és valószínűleg nincsenek körülötte ilyen domborművezett forgó pántok.

Hogy akkor mi köze van a Trónok Harcához? Az, hogy nagyon messzire kering a csillagától (2000-szer olyan messzire, mint a Föld a Naptól), emiatt pedig egy kört 80 ezer földi év alatt tesz meg. Emiatt az évszakok nagyon hosszú ideig tartanak. 20 ezer évig tartó nyár, 20 ezer évig tartó tél. Nem csoda, ha már ősszel elkezdenek parázni a helyiek. (ifls)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.