Mesterházy észrevétlenül kampányol, ha egyáltalán

POLITIKA
2014 május 16., 12:54
comments 15

Tudják mikor láthattak ilyen képet utoljára?

photo_camera Fotó: MSZP/Facebook

Május elsején. Mesterházy Attila azóta nem tartott lakossági fórumot, és alig szerepelt nyilvánosan.

Amit össze tudtunk szedni a pártelnök hivatalos programjairól május elseje óta az MSZP és Mesterházy Facebook-oldaláról, az MTI-ből, a Népszava archívumából és Mesterházy-honlapjáról, az ennyi:

  • majális, beszéddel
  • közlemény az esélyegyenlőség világnapjára (május 5.)
  • MTI-nyilatkozat a Molnár Zsolt kapucnis ügyéről (május 6.)
  • közlemény Pásztor István leköpéséről (május 6.)
  • interjú a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának (május 9.)
  • közlemény Európa és a Béke napjára (május 9.)
  • parlamenti sajtótájékoztató arról, hogy nem szavazzák meg miniszterelnöknek Orbán Viktort (május 10.)
  • közlemény Orbán Viktor beiktatási beszédére. Nem hangzott el az Országgyűlésben, mert az MSZP-sek kivonultak. (május 10.)
  • sajtótájékoztató Salgótarjánban. Hogy volt-e a városban egyéb program, arról nincs semmilyen információ. (május 14.)
  • interjú a Hír TV-nek Salgótarjánban arról, lesz-e pártszakadás. (május 14.)
  • a salgótarjáni sajótájékoztató után a második vidéki program: Egerben részt vett a kétnapos Music Hungary konferenciának abban a beszélgetésében, amiben politikusok voltak a meghívottak. Megdicsérte a Cseh Tamás-programot (május 15.)

Frissítés! Lemaradt a listáról két ATV-s, egy M1-es, és egy Fialás-interjú is - írta nekünk az MSZP sajtóosztálya. Arról, hogy Mesterházy hol tartott lakossági fórumot, találkozott a választókkal személyesen, még szintén várjuk a tájékoztatást. Mert nehéz kampányeseménynek tartani például egy olyan szolnoki sajtótájékoztatót, amiről másnap délutánig még az MSZP vagy Mesterházy honlapja sem számol be, az elnök és a párt Facebook-oldalán sincs róla még egy kép sem.

Ráadásul már arra sem jut idő, energia vagy egy megfizetett valaki, hogy Mesterházy korábban hetente frissülő blogját életben tartsa. Április 27-i az utolsó bejegyezés.

Ma délután egyébként Mesterházy kitelepülésen találkozik miskolciakkal, jövő héten pedig a mostani tervek szerint háromszor is találkozik a választókkal, Siófokon, Kecskeméten és Ajkán. Ne lakossági fórumokra gondoljanak, utcai kitelepülés lesz. És pár városban lesznek sajtótájékoztatók is.

Mindeközben Mesterházy elvesztette egyik bizalmi emberét, az MSZP kampányát vezető Molnár Kapucnis Zsoltot, aki csütörtökön váratlanul lemondott a budapesti MSZP vezetéséről. Róla egyebek között azt kell tudni, hogy jó kapcsolatokat ápolt fideszesekkel, és csúnyán összeveszett Ron Werberrel amiatt, mert blokkolta a Rogán Antal egyre növekvő lakásáról szóló információt az előző kampányban. Eközben az MSZP-ből kiszorított szocialisták Puch Lászlónál puffognak, a Medián és az Ipsos meg olyan felméréseket hozott ki, amik szerint a Jobbik előzi az MSZP-t, és csak harmadikok lesznek az EP-választáson a szocialisták.

Az 1990 óta nem fordult elő, hogy parlamenti vagy EP-választáson az MSZP ne első vagy második helyen végezzen. Erre most komoly esély van.

Így állnak most azoknál, akik választottak pártot, és el is mennek szavazni:

Medián: Jobbik 17, MSZP 14 százalék

Szonda: Jobbik 17, MSZP 16 százalék

Az MSZP második helyét ha Mesterházy, vagy a párt szintén teljesen enervált kampánya nem is, a jobbikos Kovács Béla kémügye persze elintézheti. Aminek a tökéletes időzítéséért az MSZP-elnök igazán hálás lehet az Orbán beiktatási gundeles buliján is koccintó Polt Péter legfőbb ügyésznek.

És persze ott van még a nagy hajrá lehetősége, hiszen egy bő hét van még az EP-választásig. Addig lehet úgy csinálni, mintha mégis kampány lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.