Stumpf alkotmánybíró Spéder bankárral üzletelt

gazdaság
2014 május 16., 05:50

A hvg.hu részletesen bemutatja, hogy milyen üzleti együttműködés volt az FHB-t vezető Speder Zoltán bankár és Stumpf István alkotmánybíró között.

A lényeg: Stumpf 2002-től 2010-ig (vagyis amíg nem a Fidesz volt hatalmon) egy olyan medencés villát bérelt, ami Spéder Zoltán (akkor még OTP, azóta FHB) bankár családtagjainak, majd később magának Spédernek a tulajdonában lévő cégé volt. Néhány nappal alkotmánybíróvá válása előtt Stumpf megvette ezt a céget, feltűnően kedvező feltételekkel.

Ami ebben igazán izgalmas: Az Alkotmánybíróságnak hamarosan döntenie kell, hogy a Takarékbank államosítása és továbbadása törvényes volt-e. Az egyik reménybeli új tulajdonos éppen a Spéder Zoltán vezette FHB lenne.

Stumpf István azt üzente a hvg-nek, hogy a lap munkatársai meg akarják kérdőjelezni az alkotmánybírák függetlenségét, és ennek majd viselniük kell a következményeit. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.