Stumpf alkotmánybíró Spéder bankárral üzletelt

A hvg.hu részletesen bemutatja, hogy milyen üzleti együttműködés volt az FHB-t vezető Speder Zoltán bankár és Stumpf István alkotmánybíró között.

A lényeg: Stumpf 2002-től 2010-ig (vagyis amíg nem a Fidesz volt hatalmon) egy olyan medencés villát bérelt, ami Spéder Zoltán (akkor még OTP, azóta FHB) bankár családtagjainak, majd később magának Spédernek a tulajdonában lévő cégé volt. Néhány nappal alkotmánybíróvá válása előtt Stumpf megvette ezt a céget, feltűnően kedvező feltételekkel.

Ami ebben igazán izgalmas: Az Alkotmánybíróságnak hamarosan döntenie kell, hogy a Takarékbank államosítása és továbbadása törvényes volt-e. Az egyik reménybeli új tulajdonos éppen a Spéder Zoltán vezette FHB lenne.

Stumpf István azt üzente a hvg-nek, hogy a lap munkatársai meg akarják kérdőjelezni az alkotmánybírák függetlenségét, és ennek majd viselniük kell a következményeit. (hvg.hu)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.