Tudja, hogy melyik öt ország szeretné betiltani a gyilkos harci robotokat?

TECH
2014 május 17., 21:48
photo_camera Russian Arm Expo - Wikimédia

Ez egy orosz harci robot. Kis tank rajta géppuskával. Azért különleges, mert ez nem egy távirányítású eszköz, hanem teljesen önálló. A beépített programjai segítségével önállóan dönti el, hogy ki a barát, és ki az ellenség, és emberi beavatkozás nélkül lő. Az oroszok a nukleáris rakétabázisaik védelmére fogják használni. Tavaly mutatták be.

Az ilyen, és ehhez hasonló találmányok aggasztották az ENSZ fegyverkezéssel foglalkozó szakértőit, akik konferenciát hívtak össze az ügyben. A résztvevő országok közül mindössze öt állam akarja betiltani az ilyen harci robotokat.

  • Kuba,
  • Pakisztán,
  • Egyiptom,
  • Ecuador
  • és a Vatikán.

A többi résztvevő ország, mint Amerika vagy a franciák ugyan azt hangsúlyozták, hogy az emberi ellenőrzés fontos, de nem voltak hajlandóak egy "biankó" tiltást előre megszavazni. Kína és az oroszok szinte egyáltalán nem nyilvánítottak véleményt. (TheVerge)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.