Felmentették Molnár Gyuláékat

2014 május 20., kedd 10:59
66

A vád szerint még 2006-ban Újbuda szocialista polgármestere, Molnár Gyula és szabad demokrata alpolgármestere, Lakos Imre egy több száz milliós önkormányzati ingatlant pályáztatás nélkül, hivatali hatalmával visszaélve átjátszott egy magáncégnek. Végül felmentették őket, de elég sok kanyar után.

A Fővárosi Törvényszék 2012-ben, első fokon bűncselekmény hiányában mentette fel Molnárékat. 2013-ban a Fővárosi Ítélőtáblán egy addig még bíróság előtt meg nem hallgatott tanú arról beszélt, hogy hallomásból úgy tudja, a milliárdos vállalkozó, Leisztinger Tamás támogatta Molnár Gyula kampányát, és ezt kellett viszonozni az ingatlan átadásával. Molnár kétségbe vonta a tanú szavahihetőségét.

A tábla másodfokon hivatali visszaélés miatt Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönre, Lakos Imrét pedig hat hónap felfüggesztettre ítélte. Az indoklás szerint Molnár célja egyértelműen az volt, hogy az ingatlant átjátssza.

MTI Fotó: Beliczay László

Molnárék végig tagadták bűnösségüket, és lejárató kampánynak nevezték a történteteket.

Harmadfokon, most a Kúriánál tárgyalták az ügyet. A védők felmentést, az ügyész a másodfokú ítélet helybenhagyását kérte. A Kúria végül jogerősen felmentette Molnár Gyulát és Lakos Imrét a hivatali visszaélés vádja alól kedden Budapesten.(MTI)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt