Új pasid van? Nehogy lecseréld a tablettád!

SZEX
2014 május 22., 16:17
comments 15

Fogadjunk, hogy nem tudtad, hogy nők szexuális kielégülését befolyásolja a fogamzásgátló tabletták szedésében történő bármilyen változás. Mi sem tudtuk, amíg el nem olvastuk a Time-ban. Nagyon úgy fest, hogy ha egy új kapcsolatban megváltoztatod a fogamzásgátlás módját, megszívod a szexben.

INDIA-HEALTH-CONTRACEPTION

Eddig persze azt hittük, az új pasival azért nem olyan jó, mert biztos még új, vagy jobban meg kell ismerjük egymást. De nem így van, a fogamzásgátló tabletta zavar be. A Psychological Science kutatói szerint legalábbis így van. 365 pár válaszai alapján arra jutottak, hogy szerintük ha egy új kapcsolatban egy nő épp elkezdi, vagy akár abbahagyja a fogamzásgátló tabletta szedését, elégedetlenebb a szexuális életével, mint korábban volt.

A megkérdezettek közül azok a nők élvezték legjobban a szexet, akik nem variáltak, és új partnerük mellett is a régi fogamzásgátlási módszerükkel védekeztek, akár úgy, hogy – továbbra sem szedtek semmit, akár úgy, hogy folytatták a korábbi tabletta szedését.

photo_camera AFP PHOTO PHILIPPE HUGUEN

Sok nő megerősítheti a tudósok eredményeit. A fogamzásgátlók kockázatainak és mellékhatásainak igen hosszú a listája, rengeteg apró-cseprő „kellemetlenséget”, de súlyos, akár életveszélyes tüneteket is okozhatnak. Alapesetben sokan rá sem jönnek, mitől kívánják kevésbé a szexet újabban, vagy miért lesz hirtelen szükség síkosítóra, mitől lesz nehezebb eljutniuk az orgazmusig, és miért változik meg a szaglásuk.

Tanulság? Az nincs. Legfeljebb csak annyi, hogy mindenki figyeljen oda, és mérlegelje, neki milyen fogamzásgátlás lenne a legjobb. A tabletta csak egy megoldás a sok közül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.