Diego Costát meggyógyította a szerb ló méhlepénye?

futball
2014 május 24., 10:10
comments 8

Szombat este rendezik a klubfutball legfontosabb mérkőzését, a Bajnokok Ligája döntőjét. Az Atletico Madrid és a Real Madrid feszül egymásnak, izgalmas lesz.

Felkészülésül tudatosítsa az alábbiakat:

  • Az Atletico játékosainak gallérjára az lesz hímezve, hogy Luis Aragonés. Az illető februárban hunyt el, a csapat legendás játékosa majd edzője volt. Játszott az 1974-es idényben is, amikor először és utoljára volt BEK-döntős a csapat.
  • A meccset Lisszabonban, a Benfica stadionjában játsszák. A két keretben összesen 4 portugál van: 1 az Atleticónál (Tiago) és 3 a Realnal (C. Ronaldo, Pepe, F. Coentrao).
  • Ebben a stadionban játszották a 2004-es EB-döntőt, amit Görögország nyert Portugália ellen 1-0-ra.
  • A döntőre jegyet csak online lehetett venni, fejenként maximum kettőt, és sorsolás volt a végén az igénylők között. A legolcsóbb jegy 70 euró (21 ezer forint), a legdrágább 390 volt (117 ezer forint).
  • A Realnak ez a tizenharmadik BL (illetve BEK) döntője, az Atleticonak csak a második.
  • A Realnak olasz (Carlo Ancelotti), az Atleticonak argentin (Diego Simeone) edzője van. Ancelotti különböző csapatokkal már négyszer nyert BL-t, ez lesz a hetedik döntője. Simeone először ebben az idényben edzősködött a BL-ben.
  • Az Atletico kérte, hogy a hazai mezüket viselhessék, a piros-fehér csíkosat. Platini UEFA-elnök jóváhagyta, hogy mindkét csapat a hazai mezében játszhasson. A sorsolás szerint az Atletico lenne idegenben, de eltekintettek attól, hogy az idegenben szokásos sárgát viseljék.
  • Eddig négyszer fordult elő, hogy egy bajnokságban játszó csapatok játszottak a BL-döntőt. Tavaly a Bayern München és a Borussia Dortmund, 2008-ban a Manchester United és a Chelsea, 2003-ban a Milan és a Juventus, 2000-ben pedig a Real Madrid és a Valencia. Olyan viszont először van, hogy a két döntős egy városból való legyen.
  • Az idei BL kiesési szakaszában a Real statisztikái a jobbak. Több gólt rúgtak, többet rúgtak kapura és többet birtokolták a labdát.
  • Ebben a szezonban a két csapat már négyszer is játszott egymás ellen. A bajnokságban egyszer az Atletico nyert, és egyszer döntetlent játszottak, a kupából viszont a Real kettős győzelemmel verte ki az Atleticot az elődöntőben.
  • A Real utoljára 2002-ben nyert BL-t. Az Atletico 2010-ben és 2012-ben EL-t nyert.
  • A különböző fogadóirodák átlagát tekintve az 1-0-s Real győzelem a legvalószínűbb. Legalábbis ezzel a téttel lehet a legkevesebbet nyerni.
  • Az Atletico sztárja, Diego Costa megsérült a spanyol bajnokság utolsó fordulójában, a Barcelona elleni meccsen (ahol az 1-1 elég volt az Atleticonak a spanyol bajnokság megnyeréséhez). Hogy játszani tudjon a mai döntőn, Belgrádba utazott gyógykezelésre, ahol egy szerb csodadoktor lóplacentából készített titokzatos szerrel kezelte. A spanyol válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, jobb lenne, ha ma pihenne Costa, nehogy rásérüljön, és a vébére ezért ne tudjon elutazni.
  • A meccset a holland Bjorn Kupiers vezeti, aki tavaly az EL-döntő bírója volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.