A Microsoft éléről kirakott Steve Ballmer lehet a Clippers új tulajdonosa

Az amerikai profiligában szereplő kosárcsapatnak azért kellhet új tulajdonos, mert április végén kiszivárgott egy telefonfelvétel, amin a klubot idáig irányító milliárdos Donald Sterling rasszista mondatok sorozatát használta.

Azóta világosan látszott, hogy az NBA vezetői mindent megtesznek majd, hogy eltávolítsák a klub éléről a férfit. A helyére érkező lehetséges jelöltekről is sok szó esett, a Microsoft éléről szeptember végén távozó Steve Ballmer viszont most hirtelen merült fel, mint lehetséges beugró tulaj.

A hírek szerint Ballmer a hétvégén találkozott Sterling feleségével, Shelly Sterlinggel, hogy az esetleges vásárlásról tárgyaljon vele.

Ballmer esetleges beugrása komoly változásokat hozhat magával. Ő ugyanis Seattle városában él, ahol azóta nincs profi kosárcsapat, hogy az egykori Supersonics tulajdonjogát megvevő vállalkozás elköltöztette a csapatot Oklahomába. Seattle lakói azóta vágynak szenvedélyesen egy csapatra, ha Ballmer elhozná nekik, alighanem a város legnépszerűbb embere lenne.

Ugyanakkor ez csak pletyka egyelőre, amit maga Ballmer próbált meg cáfolni a WSJ-nek adott interjújában. Ott annyit mondott, hogy ha esetleg érdekelné a Clippers, akkor is Los Angelesben képzelné el a klubot. (via Mashable)