Ha csak három grafikont nézel meg az EP-választás megyénkénti eredményeiről

POLITIKA
2014 május 25., 23:03
comments 38

A Jobbik, bár ezt a párt nehezen fogja belátni, kudarcot szenvedett az EP-választáson. Bár ezt elfedi a látszat, hogy immár ők a második legnagyobb magyarországi párt, sikerüket csak és kizárólag a baloldal háromfelé szakadásának köszönhették, mutatom:

Ahogy az MSZP is csak magát nyugtathatja azzal, hogy országosan még mindig ő a legnagyobb baloldali párt. Nem sokon múlt. A DK minden megyében átvitte az ötszázalékos küszöböt, és az Együttnek is tízben sikerült a bravúr, háromban pedig épphogy csak nem. Úgyhogy a Jókai utcában nemcsak a budapesti kudarcot kell feldolgozni.

Az LMP-t a vidéken kb hasonlóan szervezett (-len) Együttel vetettem össze. Jól látható, hogy az Együttnek mennyivel nagyobb a támogatottsága, de az is, hogy az LMP-nek Budapest mellett már Baranyában, Csongrádban és Pest Megyében is öt százalék feletti a támogatottsága.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.