12 smasszert vert meg a legkeményebb angol bűnöző

2014 május 27., kedd 14:53
51

charles-bronson

Nagy-Britannia egyik leghírhedtebb, legerőszakosabb bűnözője, a színész névrokona Charles Bronson 12 smasszert vert meg a yorki  Full Sutton börtönben.

Bronson bekente testét vajjal, hogy az őrök nehezebben tudják megfogni, majd rájuk rontott.

Bronson tettéről persze nem az igazságügyi minisztérium számolt be a sajtónak, hanem a feleségének írt levelet szerezte meg a Mirror.

Bronson azért támadt a smasszerekre, mert az angol kupában a mostanában sikertelen Arsenal megverte a Hullt, ami a másik londoni csapatnak, a Tottenham Spursnek a legnagyobb riválisa. Ráadásul, mint Bronson a levelében írta, látomást látott, amiben a legnagyobb angol gengszter, Ronnie Kray jelent meg neki, és buzdította.

Volt rá okom, és inkább nyelem le a fogaimat, mint a büszkeségemet. Sajnos rosszabbul sült el a dolog, ripityára tört a kulcscsontom.

- írta 55 éves feleségének.

Bronson életének elmúlt negyven évét rács mögött töltötte, egy hetvenes években megkísérelt postarablás után zárták be. Mivel számtalanszor előfordult, hogy az őrökre támadt, ezért folyamatosan hosszabbítgatott büntetésének nagy részét magánzárkában töltötte. Az ő életéről is készült film 2008-ban.

Éppen úgy, ahogy az erőszakosságáról, rendszerellenességéről hírhedt ausztrál társa, Mark "Chopper" Read, akit Eric Bana játszott el nagyszerűen az azonos című filmben. Bana később ennek a szerepének is köszönhetően futott be. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt