Klein Dávidnak megint nem sikerült

sport
2014 május 27., 12:30
comments 158

Annyira rosszak az időjárási viszonyok, hogy nem próbálkozik újra a csúcstámadással Klein. A kettes és hármas táborban olyan erős a havazás, hogy az expedíciók hátrahagyják felszereléseiket és az emberek lejuttatására koncentrálnak.

flashback-galeria-08

Klein nyolcadszor próbálkozott a Mount Everest megmászásával, most sem sikerült. Most oxigénpalack nélkül tervezte a csúcstámadást, ez 2010-ig csak 142 embernek sikerült, először Rheinold Messnernek 1978-ban. Később ő volt az első szóló mászó is, aki felért a csúcsra.

Klein május 20-án kezdte meg a mászást, szombaton kezdte meg a csúcstámadást, de 8700 méterről, 150 méterrel a cél előtt visszafordult. Kifutott az időből, nem biztos, hogy lett volna ereje visszatérni. (MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.